Nieuwe gezichten en oude bekenden schrijven zich in voor WK F1

Nieuwe gezichten en oude bekenden schrijven zich in voor WK F1

Nieuwe gezichten en oude bekenden schrijven zich in voor WK F1

Print
De aangekondigde besparingen in de Formule 1 lijken hun vruchten af te werpen; een groot aantal nieuwe teams heeft zich ingeschreven voor het Wereldkampioenschap van 2010. De inschrijvingen worden nu onder de loep genomen, op 12 juli wordt duidelijk wie mag meedoen.

De jongste jaren kwamen er haast geen nieuwe teams meer bij in de F1. Als er al een nieuw team opdook, kocht het meestal een bestaand team op. Omdat de FIA beseft dat constructeurs - zoals het verleden uitwees - komen en gaan, is het tijd voor vers bloed. Momenteel staan er 20 wagens op de grid, volgend jaar moeten er dat 26 worden.

Met Brabham en March?

Hebben zich al ingeschreven: USGPE, Litespeed, Epsilon Euskadi, Superfund (met Alexander Wurz), Lola en Prodrive (eventueel onder de naam Aston Martin).

Maar ook enkele namen uit het verleden zouden kunnen terugkeren. Zo zou de Duitse ondernemer Franz Hilmer, eigenaar van de rechten op het merk Brabham, zijn zinnen gezet hebben op deelname. Brabham won in het verleden twee constructeurstitels en vier coureurstitels. In 1994 verdween het team. Ook de naam March zou voor het eerst sinds 1992 terugkeren in de F1.

"Wij bepalen de regels"

Van de huidige teams heeft enkel Williams-Toyota zijn deelname voor de komende jaren bevestigd. De andere teams hebben zich "onder voorwaarden" ingeschreven. Zo willen ze meer inspraak in de reglementen voor 2010 en daarna bekomen. De FIA lijkt daar weinig oren naar te hebben. "Wij bepalen de regels, niet de teams", zegt voorzitter Max Mosley.

MEEST RECENT