Antwerp en Lierse proberen laatste kans op promotie te behouden

Antwerp en Lierse proberen laatste kans op promotie te behouden

Antwerp en Lierse proberen laatste kans op promotie te behouden

Print
Vanavond vindt de vierde speeldag van de eindronde plaats, waarin vier teams strijden voor welgeteld één ticket voor eersteklasse. Halfweg de eindronde lijken de twee Antwerpse tweedeklasseclubs Antwerp en Lierse al helemaal uitgeteld voor promotie naar de Jupiler League.

Lierse puurde uit drie wedstrijden een schamele twee punten. Antwerp moet het zelfs stellen met 1 op 9. Een bijkomend jaar tweede klasse lijkt dus het lot te zijn voor de nummers twee en drie uit de Exqi League, al hebben ze in Lier de hoop nog niet helemaal begraven.

Trainer Herman Helleputte gelooft nog in de promotie, maar dan moet er vanavond op het eigen Lisp wel gewonnen worden van eersteklasser Roeselare. Op de vorige speeldag verloor Lierse nog in Roeselare met 1-0, maar het vertoonde spel was lang niet slecht.

Niet meer in eigen handen

"Door onze nederlaag in Roeselare is onze opdracht wel een stuk moeilijker geworden. We hebben het niet meer in eigen handen. Maar als we thuis Roeselare kloppen, krijgen we weer een ander verhaal", zegt Herman Helleputte.

Indien Lierse vervolgens thuis Dender verslaat en op de Bosuil van Antwerp wint zit promotie, maar zelfs in dat geval moeten de twee huidige eersteklassers elders nog punten laten liggen.

Ander ritme

"Ik hoef mijn spelers niet te motiveren, zij geloven net als ik ook nog in onze promotiekansen. Vooral omdat we in de voorbije drie duels niet zo slecht speelden als de 2 op 9 doet vermoeden."

"Het probleem is dat we een heel jaar op een ander ritme hebben gespeeld. Dan is het even aanpassen tegen de eersteklassers. Mochten wij dat ritme in de benen hebben, dan zag de situatie er nu heel anders uit."

Antwerp niet langer met profstatuut?

Antwerp staat nog dichter bij een verlengd verblijf in tweede klasse, wat betekent dat de oudste club van het land al voor het zesde jaar op rij in tweede klasse zal verblijven. Dat is sportief een pijnlijke zaak, maar zeker ook financieel.

"Elk jaar is er één te veel", zegt ondervoorzitter Karel Vertongen. "Er moet iets gebeuren, want zo kan het niet blijven duren." Antwerp overweegt daarom zelfs om het statuut als profclub te herbekijken.

"Vorig jaar hebben we ook gezegd dat Antwerp moest promoveren en het is wéér niet gelukt. We moeten er ook niet over niet liegen: natuurlijk gaan we dit voelen", aldus Vertongen. Daarnaast zal de Great Old ook zijn brede kern afslanken om te besparen.

Stand na twee speeldagen:

1.Roeselare 7 ptn
2.Dender 5
3.Lierse 2
4.Antwerp 1


Speelschema:

don 04/06 om 20.30u:
Lierse - Roeselare
Dender - Antwerp

zon 07/06 om 16u:
Roeselare - Antwerp
Lierse - Dender

don 11/06 om 20.30u:
Dender - Roeselare
Antwerp - Lierse

Meer voetbalnieuws