Leerkrachten willen directeur behouden

Print
Beerse - Een aantal leerkrachten van de gemeentelijke basisschool in de Schoolstraat in Beerse protesteerde tegen de beslissing om directeur Inge Dries een administratieve functie te geven.

De helft van het lerarenkorps van de school trok woensdag in zwarte kledij naar school. Ze ontvouwden een spandoek met teksten als ‘Red onze school’ en ‘Wij willen onze directeur behouden’.

Administratieve functie

Het schepencollege besliste om directrice Inge Dries vanaf 1 juli administratieve verantwoordelijke voor alle gemeentescholen te maken.

Manu Willemsens en Ginette De Vos, de directeurs van de gemeentescholen in de Albertstraat en Schransdriesstraat nemen vanaf dan samen het pedagogisch beleid van de Schoolstraat op zich.

Onbegrijpelijk

Volgens burgemeester Staf Willemsens (CDE) is dat geen degradatie. “De administratieve taken dreigden de pedagogische opdracht te overschaduwen”, meent hij.

Voor een deel van de leerkrachten is de beslissing onbegrijpelijk. “Vanaf juli moeten we tegen de ouders zeggen dat we eigenlijk geen directeur meer hebben”, reageert kleuterleidster Martine Smolders.

"Zonder overleg"

“De voorbije jaren waren er tussen de leerkrachten onderling veel conflicten. De inspectie gaf onlangs een goede doorlichting van onze school. We waren op de goede weg en dan gebeurt dit. Deze beslissing is ook zonder overleg met het personeel genomen.”

Bert Van Mierlo, voorzitter van het oudercomité reageert bezorgd. “Ik wil me eerst verder informeren bij het gemeentebestuur, maar een grote brand hoeft dit niet te worden”, zegt hij. 422 leerlingen lopen school in de Schoolstraat.

BVDL

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio