Scholieren kopen drugs via internet

Minderjarigen kunnen bijzonder makkelijk aan drugs geraken. Er bestaan namelijk websites waarop je een bestelling kan plaatsen en die valt dan enige tijd later in een blanco enveloppe in de postbus. Drugsexperten hebben het zelfs over een onderschat element in het drugswereldje.

kscherpenberg

Op die website kan je met gemak een fictieve leeftijd invullen. Dat ontdekten ook drie Gentse scholieren. Zij sloegen via de site een voorraad weed in.

Gewiekst

Een van de scholieren werd met een joint betrapt op zijn kamer en zo ging de bal uiteindelijk aan het rollen. De politie wil wel nog niets kwijt over het onderzoek omdat het om minderjarigen gaat. Een bron vertelt wel dat het om meerdere jongeren gaat.

"Niemand weet hoeveel drugs via het internet worden gekocht, maar het is zeker een onderschat element in de drugswereld', aldus Peer Van Der Kreeft van hulpverleningscentrum De Sleutel. "Zeker is dat veel sites het gewiekst spelen. Ze verkopen ook gezondheidssupplementen of zogezegde ecodrugs die goed zouden zijn voor de gezondheid."

"Of het gaat om gespecialiseerde websites over muziek of new age-toestanden waarin manieren worden aangereikt om op zoek te gaan naar jezelf. Bepaalde middeltjes worden dan aangeraden om jezelf beter te leren kennen. En als je daarop klikt, blijkt het om drugs te gaan die je dan ook kan kopen."

Bij dit artikel stond oorspronkelijk een screenschot van de Nederlandse website 'jointjedraaien.nl'. We benadrukken echter dat dit een informatieve site is voor medicinale en recreatieve gebruikers, die zich keurig aan de wet houdt en met handel in welk product dan ook niets van doen heeft.