Schattig kattenhotel geopend in Hemiksem

Schattig kattenhotel geopend in Hemiksem

Schattig kattenhotel geopend in Hemiksem

Print
Hemiksem - Baasje op vakantie? Poezen hoeven niet te treuren. Voortaan kunnen ze bij Poezemien in Hemiksem een beestig leuke vakantie beleven.

In het gebouw naast haar hondenkapsalon Kwispel in de Lindelei heeft Els De Vlieger het schattige, kleinschalige poezenhotel ingericht. Een vroegere schrijnwerkersschuur werd er omgetoverd in gezellige kamertjes waar de poezen naar hartelust kunnen klimmen, klauteren en rondlopen.

"Op de gelijkvloerse verdieping zijn zes kamers met een zonneterras ingericht voor poezen die graag buiten zitten. De binnenruimte is uitgerust met kattenbak, krab- en klimpaal, een nestje aan de centrale verwarming en speelgoedjes. Ook buiten vinden de katten klim- en krabmogelijkheden en er is kattengras om aan te knabbelen", beschrijft Els De Vlieger.

Poll

Duplexappartement

"Om de poezen helemaal op hun gemak te stellen, zorgen Feliwayverdampers voor het verspreiden van feromonen. Met deze geuren die katten van nature afgeven, markeren ze hun eigen plekken. Feliway zorgt voor een vervanging", legt de pensionuitbaatster uit.

Op de eerste verdieping bevinden zich nog eens vier kamers voor poezen die helemaal niet gewoon zijn buiten te komen. In hun duplexappartement hebben zij een extra grote krabpaal en klimmogelijkheden tot in de nok van het dak en een groot raam om vanuit hun luie zetel naar buiten te piepen. Alle ruimtes, zowel beneden als boven, zijn zo'n zeven vierkante meter groot.

"Er komt ook nog een groepskooi met binnen- en buitenruimte voor meerdere poezen van een eigenaar die ze samen wil laten zitten én voor katten die veel buiten zijn en zo gewoon zijn met andere katten samen te zitten. Er is nog eens plaats voor maximum tien poezen”, zegt dierenliefhebster Els De Vlieger opgetogen.

“Voor de voeding ten slotte hebben we keuze uit twee droogvoeders, maar baasjes mogen ook het eigen 'dieet' van hun poes meebrengen. Ook een eigen dekentje of wat eigen speelgoed mogen mee op de kamer. Want het komt er op aan de poezen een zo groot mogelijk thuisgevoel te geven. En wees gerust: het hondengedeelte is strikt gescheiden van het poezenhotel”, wil Els ook de baasjes op hun gemak stellen.

Brengen en ophalen gebeurt op afspraak, niet op zon- en feestdagen. Poezen die bij Poezemien op vakantie komen, moeten hun vaccinatieboekje met vaccinaties tegen kattenziekte, niesziekte en leucose bij zich hebben, moeten gecastreerd of gesteriliseerd zijn en een anti-vlooienbehandeling hebben gekregen.

Bart ROGGEMAN

03-828.80.40

Info: www.kwispels.com

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio