Antwerpse Deborah De Ridder wordt Maria

Antwerpse Deborah De Ridder wordt Maria

Antwerpse Deborah De Ridder wordt Maria

Print
Deborah De Ridder (27, Antwerpen, rechts op foto) is winnares van de vtm-show 'Op zoek naar Maria'. Zij kreeg gisteren de meeste stemmen van het televotende publiek, dat het oordeel van de jury volgde.

“Albert Verlinde, I’m astonishing”, zong ze aan het adres van de producent, die finaal door de knieën ging. Tweede werd Fleur Brusselmans (25, Dendermonde), de jongste van de drie finalistes. Zij charmeerde als spring-in-‘t-veld het publiek maar deed velen twijfelen aan haar stressbestendigheid door haar emotionele reacties op moeilijke momenten. In een eerste fase van de finale was Liv Van Aelst (38, Brasschaat) al afgevallen, nochtans de meest ervaren van de drie.

Deborah De Ridder was uiteraard dolblij. “Maria wordt mijn eerste grote rol,” zegt ze. “Ik heb best al grote rollen gespeeld maar telkens als invaller. Omdat iemand anders ziek werd of ander werk aannam. Dat is heel ondankbaar want vrij anoniem, ook al mag je Nette spelen in Daens, ongeveer evenveel keren als Free Souffriau."

Understudy

"Ik ben ook al understudy geweest voor Maike Boerdam en voor Sasha Rosen. Waarom zij eerste keus waren, dat weet je nooit. Waren ze inderdaad beter tijdens de audities? Of hadden ze het voordeel van een meer bekende naam? Je hebt er het raden naar. Daarom ben ik superblij dat ik dit eindelijk gewonnen heb want anders houd je dit geen jaren vol.”

"Goede keuze"

“Vlaanderen heeft een goede keuze gemaakt,” zegt Peter Van de Velde, die in de theatermusical The Sound of Music de kapitein zal spelen. Met de keuze van Deborah De Ridder als Maria kunnen we op onze beide oren slapen. Ik heb met haar al samengewerkt in Daens, waarin ze alternate was van Free Souffriau als Nette. Ik heb haar daar leren kennen als zeer gedreven, professioneel en hard werkend aan haar personage. In het geval van Nette was dat ondankbaar want als invalster krijgt je heel weinig tijd om je voor te bereiden. Ik had met Deborah welgeteld één repetitie gehad. En dat is wel erg weinig als je bijvoorbeeld een verkrachtingsscène moet doen. Deborah bleek een prima vervangster voor Free.”

Familiemusical

The Sound of Music is een van haar favoriete musicals. “Sommige mensen vinden dit oubollig. Ik vind dat helemaal niet. Het is een familiemusical die rond Kerstmis elk jaar weer wordt uitgezonden en nog altijd hoge kijkcijfers haalt. Maria is geen trieneke, het is een personage met veel kleuren, dat evolueert van jong meisje naar mature vrouw en pittige madam. Veel interessanter om te spelen dan bijvoorbeeld een prinses, die maar één kleur heeft.”

“Het zal niet de eerste keer zijn dat ik een nonnenpij draag,” lacht Deborah. “Ik heb dat al eens gedaan in het ensemble van Daens in de scènes in het Vaticaan. Ik ben ook een beetje ervaringsdekundige want ik heb ook op een nonnenschool gezeten waar zusters les gaven.”

Raymond DE CONDE

(foto: vtm)

The Sound of Music, vanaf 20 augustus in de Stadsschouwburg, Antwerpen.

Tickets: www.sherpa.be

MEEST RECENT