"Kris Peeters is niet de man die Vlaanderen nodig heeft"

Kris Peeters is niet de man die Vlaanderen nodig heeft

"Kris Peeters is niet de man die Vlaanderen nodig heeft"

Print
Kris Peeters (CD&V) moet na 7 juni vervangen worden als minister-president van de Vlaamse regering. Dat is de mening van Bart Somers, voorzitter van Open Vld. Peeters zou niet de man zijn die Vlaanderen in tijden van crisis nodig heeft.

Somers wil wel niet zeggen dat Peeters het de voorbije jaren niet goed deed aan het hoofd van de Vlaamse regering. "Maar het waren makkelijke tijden en gelukkig waren er onze ministers", aldus Somers. "Nu komen we echter in nieuwe tijden terecht. We hebben niet alleen een leider nodig die verzoent en een ploeg bij elkaar houdt. We hebben iemand nodig die ook echt leiding geeft en de moed heeft om beslissingen te nemen."

Ander leiderschap

Volgens Somers is Dirk Van Mechelen de ideale opvolger, want "hij kijkt niet alleen begerig naar de portefeuille van de mensen, maar ook naar de uitgaven van de overheid."

De liberalen menen dat andere partijen geen concrete of weinig voorstellen hebben om uit de crisis te raken. "Daar willen ze alles laten zoals het vandaag is. Maar dan zullen we over een paar jaar niet genoeg geld hebben om de wachtlijsten aan te pakken. Al onze voorstellen om te besparen worden afgeschoten, maar niemand geeft alternatieven. Het voorstel van Peeters om elke euro goed te bekijken, kan je toch bezwaarlijk als een alternatief beschouwen", besluit Somers.

"Om uit het immobilisme te raken, hebben we een ander soort leiderschap nodig. Niet alleen op sociaal-economisch vlak, maar ook op communautair vlak. Guy Verhofstadt verklaarde dinsdag dat hij bereid is mee te werken om verdere stappen in de staatshervorming te doen. En woensdag wijst Peeters die uitgestoken hand brutaalweg af. Dat vind ik niet verstandig, zeker niet als je het communautaire palmares van CD&V van de voorbije twee jaar ziet."

.

Nu in het nieuws