Planhold sluit zijn deuren

Print
Het Limburgse bedrijf Planhold Services, gespecialiseerd in telecomdienstverlening, gaat waarschijnlijk dicht. Momenteel zijn er nog zo’n 70 technici in dienst. Na het wegvallen van een contract van Telenet werden geen nieuwe opdrachten gevonden. Na 31 augustus is er geen werk meer.

Planhold Services, gevestigd in Hasselt, behoort tot de Nederlandse groep met dezelfde naam en is gespecialiseerd in telecom- en ICT-diensten, zoals het aansluiten van internet en digitale televisie. Sinds 2000 was het bedrijf aan de slag voor Telenet. Daarvoor had het bedrijf ruim 100 hooggekwali- ficeerde technici in dienst.

Bij het bedrijf zelf was gisteren niemand voor commentaar bereikbaar. Het contract met Telenet voor de aansluiting van internet, telefonie en digitale televisie werd in 2007 nog vernieuwd, maar dat bleek meteen de laatste keer. Bij de laatste aanbesteding viel Planhold Services naast de prijzen. Gesprekken met een mogelijke overnemer hadden geen succes.

Signaal

Het wegvallen van het contract van Telenet was voor een aantal werknemers de voorbije weken al het signaal om elders een job te zoeken. “Voor de meesten van hen zal dat geen probleem zijn. Gespecialiseerde technici zoals die van Planhold zijn immers erg gegeerd,” aldus secretaris Willy Kennes van ACV-Metaal.

Telenet bevestigt dat het contract met Planhold eind april is afgelopen, met een uitloper tot 31 augustus. “Maar dat betekent niet dat onze aansluitingscapaciteit verminderd wordt. Integendeel”, aldus Stefan Coenjaerts.

Momenteel heeft Planhold nog een kleine 70 werknemers in dienst. De voorbije weken zochten al enkele tientallen technici elders een onderkomen. Volgens Kennes is de kans dan ook groot dat het merendeel van de werknemers al een andere baan heeft als op 31 augustus Planhold zijn activiteiten definitief stopzet.

Sociaal plan

Pogingen om met de directie te komen tot een sociaal plan voor de werknemers die toch geen ander werk vinden, hebben inmiddels weinig succes. Vandaar dat ACVMetaal de verzoeningsprocedure in gang heeft gezet.

Guido CLOOSTERMANS

Nu in het nieuws