Het weer voor donderdag 4 juni

Het weer voor donderdag 4 juni

Vakantie

Het weer voor donderdag 4 juni

Print

Vandaag beleven we een vaak bewolkte en frisse dag. Vooral voormiddag kunnen er een paar lichte buitjes vanuit Nederland onze provincie bereiken, al sterven deze uit naarmate ze verder naar het zuiden afzakken. Af en toe kunnen er gaten in het wolkendek verschijnen maar die zullen er niet voor zorgen dat het warmer wordt dan een graad of 16 vanmiddag.

De kille noordwestenwind zal zich nog steeds goed laten voelen.

Ook vrijdag krijgen we een koele zomerdag. De minima liggen rond 5°C in het zuiden van de provincie en 7°C in het noorden. 's Middags halen we niet veel meer dan 17°C. Het wordt opnieuw wisselend bewolkt. In de vooravond kan er lokaal een lichte bui vallen. De zwakke wind draait in de loop van de dag van noordwest naar noordoost.

Zaterdagochtend is het opnieuw koud met minima rond 4°C. 's Middags kan het 19 tot lokaal in de Kempen 20°C worden. We krijgen een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het blijft overwegend droog maar de kans op een bui is altijd aanwezig.

Zondag is het tijdens de ochtenduren opnieuw fris maar namiddag halen we toch gemiddeld 20°C in Limburg. In de Kempen kan dat zoals gewoonlijk nog een graadje meer zijn. Voor het eerst sinds lang is de kans op buien nog eens groot. Waarschijnlijk zal iedereen zondag wel aan de beurt komen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN