Lokeren

VTI Lokeren levert twintig meter speelplezier

Lokeren - De basisschool Heilige Familie in Sint-Niklaas neemt vandaag een op kleutermaat ontworpen speelwand officieel in gebruik.

“De directie van de kleuterschool kwam bij ons aankloppen met een aantal ideeën om voor de kinderen een interactieve speelmuur te maken”, vertelt Bart Van Hecke, technisch directeur van het VTI Sint- Laurentius in Lokeren.

Educatieve wand

“We hebben dan de denkpistes verwerkt tot een concreet voorstel: een speelmuur van 20 meter lang met een heel gamma aan spelletjes”, weet Van Hecke.

“Het moest vooral een educatieve wand zijn, zo leren de kinderen er veters binden”, licht Kathleen Strobbe van de Heilige Familie toe.

Diverse panelen

Daarna was het aan de VTI-leerlingen om het concept uit te werken. Het zesde jaar Houttechnieken vervaardigde de diverse panelen met onder andere een getallenpuzzel, geheugenspel, stuurwieltjes en spiegeltjes.

De leerlingen van het vijfde jaar Schilderen en Decoratie maakten vooraf een kleurenstudie en gingen ook aan de slag.

Enthousiaste kleuters

De wand staat er al een poos en de kleuters zijn erg enthousiast. “Zodra het speeltijd is, stormen de kleuters naar de wand en ontdekken ze telkens nieuwe dingen. Wij zijn heel blij met de wand, er zijn zelfs al andere scholen komen kijken”, evalueert Strobbe.

“Die feedback geeft veel vertrouwen aan onze leerlingen. Uiteindelijk zijn ze daar toch bijna zeven maanden mee bezig geweest”, zegt VTI-directeur Van Hecke.

DVR