Inbrekers rukken kluizen uit muur bij De Choke

Herselt - Het Herseltse jeugdhuis De Choke zit met de handen in het haar nadat indringers bij een brutale inbraak een grote som geld hebben buit gemaakt.

Bestuursleden van De Choke ontdekten dinsdagmiddag dat inbrekers lelijk hadden huisgehouden in het jeugdhuis op de Westerlosesteenweg in Herselt. De indringers drongen binnen via het drankenhok.

Tafelvoetbal

“Op de benedenverdieping hebben ze de geldkist van de tafelvoetbal afgebroken”, zegt ledenverantwoordelijke Yentl Heylen van De Choke.

“Van de kassa zijn ze afgebleven, maar die laten we altijd duidelijk leeg openstaan. In de bestuurslokalen boven hebben ze alles opengebroken wat ze konden.”

Kluis

Daar sleurden ze twee kluizen met bevestigingsijzer en al uit de muur. In de ene staken de sleutels van het jeugdhonk, in de andere een portefeuille met flink wat geld.

“Ook een aparte kassa met geld voor optredens is geplunderd”, zegt Yentl. “Ten slotte hebben ze een kist met drankjetons meegenomen. De tuin lag vol, geen idee hoeveel er weg zijn.”

Benefiet

“Er is echt veel geld weg”, zucht Yentl Heylen. “De inkomsten van het voorbije weekend moesten dienen voor de viering van vijf jaar De Choke op 11, 12 en 13 juli. Die buffer is volledig verdwenen."

"We plannen daarom eind juni een ijs- en pannenkoekenbenefiet om toch weer geld in kas te hebben. Ons feestweekend in juli willen we niet afblazen.”

Hans OTTEN

Jeugdhuis De Choke

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio