Nikon biedt 5,50 euro per aandeel van Metris

Print
Nikon doet een bod op alle aandelen van het beursgenoteerde Metris. De Japanse groep heeft 5,50 euro in contanten veil per titel. De overname van het Leuvense bedrijf biedt een aanvulling op de technologie die Nikon zelf in huis heeft.

Metris is een specialist van precisiecontroles. Het bedrijf is vooral actief in de automobiel- en luchtvaartindustrie. Nikon heeft dan weer een groot marktaandeel op het vlak van hoge precisiemeetinstrumenten voor elektronische componenten.

Bovendien zijn de verkoopkanalen van beide bedrijven complementair. Metris is vooral aanwezig op de Europese en Amerikaanse markt, terwijl Nikon zich tot nog toe op Japan en Azië concentreerde.

De prijs die Nikon voor de aandelen van Metris biedt, ligt 147,5% boven de gemiddelde beurskoers van de laatste maand. Vijf aandeelhouders, die samen 20% van de aandelen van Metris controleren, hebben al toegezegd in te gaan op het bod.

Op de Brusselse beurs werd de notering van Metris recentelijk geschorst, toen er geruchten over overnamegesprekken de ronde deden.

JVG

Nu in het nieuws