Gemeenteraad drinkt voortaan enkel nog kraantjeswater

Print
Lier - Tijdens de gemeenteraadszittingen in Lier krijgen de raadsleden en het publiek alleen nog kraantjeswater te drinken.

Het college van burgemeester en schepenen heeft zijn medewerking toegezegd aan de campagne 'DrinkWater' van de Antwerpse drinkwatermaatschappij Pidpa. "We zullen bijgevolg de gemeenteraadsleden kraantjeswater aanbieden tijdens de raadszittingen. In ruil schenkt Pidpa aan de stad één glas per gemeenteraadslid en één karaf per drie gemeenteraadsleden", legt schepen voor Milieu Koen Breugelmans (CD&V/N-VA) uit.

Via deze campagne wil Pidpa het drinken van kraantjeswater als (h)eerlijke, gezonde, milieuvriendelijke en bovendien goedkope dorstlesser promoten. In het verleden leverde de drinkwatermaatschappij al diverse inspanningen om de laatste twijfels rond kraantjeswater de wereld uit te helpen. Zo werden ten voordele van Music for Life waterkaraffen verkocht.

In het kader van de actie 'DrinkWater' ontvangen alle gemeenten uit het verzorgingsgebied van Pidpa gratis glazen en karaffen in ruil voor hun deelname. Pidpa hoopt dat dankzij deze actie in de toekomst op alle vergaderingen van deze gemeentes kraantjeswater zal worden geschonken en gedronken. In totaal denkt de drinkwatermaatschappij bijna tweeduizend glazen en zevenhonderd karaffen te verspreiden.

CHRIS VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio