25ste Pallieterjogging begint met zumba-initiatie

25ste Pallieterjogging begint met zumba-initiatie

25ste Pallieterjogging begint met zumba-initiatie

Print
Lier - De Pallieterjogging, het bekendste loopevenement in Lier, is op zaterdag 6 juni aan zijn 25ste editie toe. De sportdienst hoopt op 1.500 deelnemers.

Dit jaar zorgt de sportdienst voor enkele nieuwigheden. "Zo geven we, om de deelnemers alvast in de juiste stemming te brengen, voor de jogging een gratis zumba-initiatie. Zumba is de nieuwste fitnessrage gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans. Daarnaast worden de lopers tijdens de jogging aangemoedigd door djembé-spelers. Eveneens nieuw dit jaar is de prijs voor de eerste vrouw van elke reeks", zegt sportfunctionaris Michel De Herdt.

Omdat de jogging dit jaar 25 jaar bestaat, wil de sportdienst deze jubileumeditie extra in de verf zetten. Zo mag iedereen die dit jaar 25 jaar wordt gratis deelnemen. "Maar we gaan ook alle lopers die al 25 jaar trouw deelnemen in de bloemetjes zetten. Ben jij er al vanaf het eerste jaar bij of ken je iemand die dit jaar voor de 25ste maal deelneemt? Neem dan zeker even contact op met de sportdienst", doet Michel De Herdt een ultieme oproep.

De Pallieterjogging begint om 16u en u kan kiezen uit vijf en tien kilometer. De kinderloop start om 15u. Vertrek en aankomst zijn op het Zimmerplein. De kinderloop is bedoeld voor kinderen van het kleuter- en lager onderwijs. Zij kunnen zich gratis inschrijven via de school, de website of ter plaatse. De deelnemers aan de jogging kunnen zich eveneens inschrijven via de website (tot 5 juni) of ter plaatse. Dat kan dan tot 15.30u op het Schapenkoppenplein. Inschrijven kost twee euro, maar Gomor-pashouders betalen niets. De eerste 1.500 finishers ontvangen een T-shirt en een medaille.

Info: 03-480.52.51, www.pallieterjogging.be

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio