Paus Benedictus waarschuwt voor geestelijke vervuiling

Paus Benedictus waarschuwt voor geestelijke vervuiling

Paus Benedictus waarschuwt voor geestelijke vervuiling

Print
Paus Benedictus XVI heeft in de Sint-Pietersbasiliek een misviering gehouden voor het feest van Pinksteren. In zijn preek haalde hij uit naar de arrogantie van de mens.

"Net zoals wij tegen de vervuiling van de lucht zijn, moeten wij ook niet akkoord gaan met de vervuiling van de geest", klonk het. "Wij raken veel te snel gewend aan alles wat onze geest en ons hart vergiftigt. Bijvoorbeeld door beelden die de lust, het geweld en de verachting van man en vrouw op een spectaculaire manier tonen."

Hiroshima

"Men noemt dat dan 'vrijheid', zonder eraan te denken dat die beelden vooral de jongere generaties vergiftigen en uiteindelijk ook de vrijheid zelf aantasten. Het neerdalen van de Heilige Geest op Pinksteren moet ons herinneren aan hoe gezond het is zuivere lucht in te ademen, met onze longen, maar ook met ons hart."

De paus waarschuwde ook nog dat het Pinkstervuur tegen de mensen kan keren als ze zich niet gedragen naar "het beeld en de gelijkenis van God. Als voortdurende waarschuwing moeten we kijken naar het drama van Hiroshima en Nagasaki. Daar heeft atoomenergie, die voor oorlogsdoeleinden werd ingezet, op tot dan toe niet eerder vertoonde schaal, dood en verderf gezaaid."

Nu in het nieuws