Street dancers van Diversity kloppen Susan Boyle

Niet Susan Boyle heeft de talentwedstrijd Britain's Got Talent gewonnen, wel Diversity een groep 'street dancers'. Dat gebeurde tot eenieders verrassing, de 10 leden van Diversity incluis. Ze vielen wenend van geluk op de vloer van het podium toen de uitslag bekend werd gemaakt.

ghouben

De groep wint 100.000 Britse pond en mag optreden op de jaarlijkse Royal Variety Show die bijgewoond wordt door de Queen.

Het Britse publiek gaf de 12- tot 15-jarige leden van Diversity meer stemmen dan gedoodverfde favoriet Susan Boyle. De dansgroep is in 2007 opgericht en maakte grote indruk op de jury met hun robotachtige dansact.

"Het beste dat ooit te zien is geweest"

De Schotse Susan Boyle had nochtans een goede prestatie neergezet. Volgens een jurylid zong ze nog beter dan vorige keer en was haar optreden "het beste wat ooit in Britain's Got Talent te zien is geweest." Maar het publiek dacht daar anders over.

Op itv.com, dat de show uitzendt, vindt u video's van alle deelnemers aan de finale.

Het eerste optreden van Boyle voor de show werd een wereldhit op YouTube. In de aanloop naar de finale zaterdagavond werd Boyle ondergebracht op een geheime locatie, een 'safe house', omdat ze de mediabelangstelling en de druk niet meer aankon.