GAZ en Sberbank willen 180.000 Opels in Rusland bouwen

De Russische partners van Maga International voor de overname van Opel, willen in de toekomst jaarlijks 180.000 Opels bouwen in Rusland. Dat zal in plaatselijke fabrieken gebeuren. In Europa zouden 11.000 Opel-banen verdwijnen. Enkel de Duitse vestigingen hebben de zekerheid gekregen dat ze open blijven.

ghouben

Sberbank en GAZ reageren verheugd op de overname. Sberbank is de grootste financiële instelling van Rusland.

"Nooit geziene lage prijs"

German Gref, directeur van de door de staat gecontroleerde bank, noemt de instap in Opel "een zeer grote opportuniteit voor het land. We krijgen voor een nooit gekende lage prijs een van de technologisch meest geavanceerde producenten van Europa in handen".

Volga

Autobouwer GAZ, de industriële partner langs Russische zijde, ziet de productie van de 180.000 Opel-modellen voor de Russische markt gebeuren in de GAZ-fabriek in Nisjni Novgorod, op 450 kilometer van Moskou.

Volgens GAZ is de deal voor Opel en kans op uitbreiding naar de Russische markt. GAZ wordt gecontroleerd door de Russische ondernemer Oleg Deripaska. Het bedrijf is vooral gekend als de bouwer van de Volga, een automerk met status in Rusland.

Lees ook:

Lees ook:

Lees ook: