"De PS-kiezers walgen van de PS-top"

Didier Reynders toont zich tijdens het laatste partijcongres voor de regionale verkiezingen op 7 juni zegezeker. "De kiezers en leden van de PS walgen van hun partijtop. Ik hoor dat zij willen dat hun partij een oppositiekuur doet. Wel, ze hebben gelijk", aldus Reynders.

ghouben

Tijdens een tv-debat had PS-voorzitter Elio Di Rupo al laten verstaan dat hij noch in Brussel noch in Wallonië in een regering wil stappen met de MR van Reynders. Maar de PS zal volgens de peilingen een electoraal pak slaag van jewelste krijgen, in Brussel zou de partij terugvallen op de helft van het aantal zetels.

"Di Rupo heeft zichzelf buitenspel gezet. Tijdens dat tv-debat had ik de indruk voor een verliezer te staan", aldus Reynders

Maar niet alleen de PS, ook het cdH en Ecolo kregen vegen uit de pan. "Hoe lang gaan jullie nog een dame volgen die niet 'neen' durft te zeggen tegen de socialisten?" zo vraagt Reynders aan cdH-kiezers.

Hoevekaas

"Ik heb 'Green deal' gelezen. Weet u, ik ben een beetje een romanticus. Dus gaan we banen scheppen door hoevekaas te fabriceren in onze dorpjes. Al ben ik niet helemaal zeker of die productie efficiënt genoeg is om de internationale concurrentie aan te kunnen", zo sneerde een cynische Louis Michel in de richting van Ecolo.

Michel vraagt zich ook af waarom en hoe lang de groenen nog blijven weigeren om opnieuw over de nucleaire uitstap te praten.