Fellaini en Everton delven in FA Cup onderspit tegen Chelsea

Chelsea heeft de FA Cup gewonnen met 2-1. Marouane Fellaini had de eerste Belg kunnen zijn om de Britste beker in de lucht te hijsen, maar ondanks een snelle openingsgoal was Everton vooral in de tweede helft niet opgewassen tegen de Blues van Guus Hiddink.

ghouben

Het was wel uitgerekend Fellaini die na amper 25 seconden spel met een assist Saha op weg zette naar de 0-1 voor Everton, het snelste doelpunt ooit in een Cup Final. Chelsea kan bij zijn eerste kans de bordjes al gelijk hangen. Malouda zet perfect voor en Drogba kopt in de verste hoek binnen.

Fellaini maakt indruk

Bij de rust staat het terecht 1-1. Chelsea drukte halfweg de eerste helft Everton op eigen helft. Maar Fellaini en Pienaar mogen tevreden zijn over hun uitstekende eerste helft. De Rode Duivel maakt indruk met zijn duelkracht en met zijn overzicht.

Chelsea is in de tweede helft de betere ploeg, Everton ziet af. Anelka en Lampard nemen voor Chelsea de rol van Fallaini en Pienaar in de eerste helft over. Fellaini speelt nu in vergelijking met de eerste helft noodgedwongen veel defensiever.

Halverwege de tweede helft kan Lampard Chelsea op voorsprong schieten met zijn twintigste doeplunt dit seizoen. Even voordien had Hiddink Ballack van de bank gehaald. De zege van Chelsea kwam niet meer in gevaar.