"31 mei zal mijn laatste dag als voetballer zijn"

Luis Figo stopt er definitief mee. Hij speelt op zondag 31 mei zijn laatste wedstrijd, de laatste competitiematch van Inter tegen Atalanta, en hangt daarna de schoenen aan de haak.

ghouben

Dat heeft de 36-jarige Portugese middenvelder zelf aangekondigd op de site van Internazionale. "31 mei 2009 zal mijn laatste dag als voetballer zijn".

Niet uitbollen in China

Figo had zijn afscheid van Inter eerder deze maand al aangekondigd, maar zou eventueel nog in China of een Arabisch land wat uitbollen. Dat zal dus niet gebeuren. Het zou ook een einde in mineur zijn voor een indrukwekkende carrière op het allerhoogste niveau.

Dijk van een carrière

Met Inter is hij al zeker landskampioen. Figo speelde in het verleden voor Sporting Lissabon, Barcelona, Real Madrid en Internazionale.

Hij won in 2002 met Real de Champions League, werd viermaal Spaans kampioen - tweemaal met Barça, tweemaal met Real - en hij pakte met Inter vier keer de Italiaanse landstitel. Luis Figo is ook recordinternational voor Portugese nationale ploeg, die was de afgelopen jaren op alle grote toernooien een van de smaakmakers.