Claudio van 'Dell'Anno' zit zonder souschefs

Twee souschefs van 'Dell'Anno' hebben drie dagen voor de finale van 'Mijn Restaurant!' ontslag genomen. De twee kunnen niet langer samenwerken met Claudio.

jlenaerts

De spanningen liepen al langer op in het restaurant in Kortrijk. De 25-jarige Claudio kreeg eerder al een waarschuwing dat hij zijn personeel beter moet behandelen. Nu hebben souschefs Nicolas en Molly er genoeg van.

Zij kregen de kritiek dat ze niet hard hadden gewerkt. "Ik ben nog altijd kwaad. Waarom? Daarover wil ik niet veel zeggen, ik vrees dat ik dan dingen zeg waarvan ik spijt krijg. Een laatste gesprek met Claudio kon ons niet van idee doen veranderen: Molly en ik stappen definitief op", aldus Nicolas.

Koppig

Claudio vindt het ontslag jammer, maar kon er niets aan veranderen. "Ik heb nog geprobeerd die twee hier te houden. Ik heb spijt dat het zo gelopen is. We hadden samen de eindstreep kunnen halen. Enfin, ik ben zelf ook koppig en dan gebeuren er zulke dingen", zei Claudio.

Vriendschap

'Dell'Anno' moet nu dus dringend op zoek gaan naar nieuw personeel. Souschef Olivier vertrekt dinsdag namelijk ook. "Dat was eerder al zo afgesproken met Claudio. Het is voor mij onmogelijk om met iemand als Claudio te werken. We zijn vrienden en ik heb geleerd dat je werk en vriendschap moet gescheiden houden", bekende Olivier.

De finale van 'Mijn Restaurant!' vindt plaats op dinsdag 2 juni. De titelstrijd gaat nog tussen 'Dell'Anno' en het Limburgse 'Bigarreaux'.