Ondergronds treinstation is niet echt ondergronds

De Vlaamse regering gaat een overkapping voor nieuwe aan te leggen perrons in het station van Lier bestuderen. Vreemd, want zei burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) vorige week niet dat Lier een ondergronds station zou krijgen?

cvanrompaey_fr

De Vlaamse regering besliste vrijdag om geld te steken in de opmaak van een masterplan voor de ontwikkeling van de stationsomgeving in Lier. "We bekijken onder meer een nieuwe stationsaccommodatie, een overkapping van de nieuw aan te leggen brede perrons, een bereikbaar busstation, een parking, niet-gelijkgrondse kruisingen van spoor- en weginfrastructuur en een overbrugging van de Nete en het Netekanaal", laten de ministers Kathleen Van Brempt (sp.a), Dirk Van Mechelen (Open Vld) en Hilde Crevits (CD&V) weten.

Gaat de Vlaamse regering dan geen zaken onderzoeken, waarvan onder meer minister Dirk Van Mechelen en burgemeester Marleen Vanderpoorten al maanden weten dat ze overbodig zijn? Vorige week maakte Vanderpoorten immers bekend dat alle treinen vanaf 2018 Lier ondergronds zullen passeren en dat er een ondergronds station komt. Overkappingen voor ondergrondse perrons lijken ons niet nodig. En waarvoor is de overbrugging van het Netekanaal nodig als de treinen in een tunnel eronder zullen rijden?

"Eigenlijk gaat het niet echt om een ondergronds station", nuanceert Vanderpoorten nu. "De treinen zullen in sleuven rijden en dan heb je dus wel overkappingen nodig. De stad is alleszins wél vragende partij voor een volledig ondergronds station. Verder staat het nog niet vast of de ijzeren brug over het Netekanaal door een tunnel vervangen zal worden. Onderzoek naar een overbrugging is dus logisch."

CHRIS VAN ROMPAEY



MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio