Serge Pauwels: "Ik voelde me als Mozes die de mensenzee spleet"

Serge Pauwels mag wel een van de revelaties genoemd worden van de bijna afgelopen Ronde van Italië. De Cervélo-renner uit het Antwerpse Edegem finishte vrijdag knap achtste op de flanken van de verschrikkelijke Vesuvius.

kscherpenberg

"Ik kon het haast niet geloven toen ik tussen al die kanjers naar boven klauterde", aldus een trotse Pauwels. "Ik ben steeds beter geworden in de loop van deze Giro. Om eerlijk te zijn dacht ik dat ik mijn plafond had bereikt maar er zat dus nog een extraatje in."

Tifosi

"Ik hoefde er alleen voor zorgen om zo lang mogelijk bij Carlos Sastre te blijven. Met de kopman alleen voorop, motiveert dat natuurlijk nog meer. Het leverde me onvergetelijke taferelen op. Kijk, bij ons in Vlaanderen zijn ze wielergek, maar wat ik hier in Zuid-Italië meemaakte valt gewoon niet te beschrijven."

"De tifosi sprongen midden op de weg en gingen verschrikkelijk tekeer. Hoe op de Vesuvius geen ongelukken zijn gebeurd... Ik voelde me als Mozes die de mensenzee spleet."

Naast zijn knappe prestaties zal Pauwels natuurlijk ook bijblijven door in die ene rit op enkele kilometers van de finish, met de zege binnen handbereik, te moeten wachten op Carlos Sastre. De Spaanse Tour-winnaar had daar zelf de opdracht toe gegeven.