Open Vld pleit voor provinciaal referendum Oosterweel-verbinding

Open Vld wil een referendum houden in heel Antwerpen over de Oosterweel-verbinding. Dat zei Kris Luyckx (Open Vld) in 'Terzake09'.

jlenaerts

De Oosterweel-verbinding is al maanden omstreden. Lange tijd leek het erop dat er gekozen werd voor de Lange Wapper-brug om de ring rond Antwerpen te ontsluiten. Maar lokale verenigingen vrezen voor fijn stof en geluidsoverlast. Daarom willen zij een alternatief tracé.

De Vlaamse regering heeft ondertussen al een bouwvergunning aangevraagd. In het najaar mag de stad Antwerpen zich uitspreken over de verbinding.

Voorstander

Kris Luyckx (foto) wil dat het referendum wordt uitgebreid naar de hele provincie: "We zullen vragen dat er een provinciale volksraadpleging komt, want pendelaars uit de Kempen moeten hier ook over kunnen beslissen." Open Vld is al langer voorstander van de Lange Wapper.

Kathleen Van Brempt (sp.a) ziet zo'n volksraadpleging niet zitten. "We zijn voor maximale inspraak rond de stad Antwerpen, maar een provinciaal referendum heeft geen zin. De gemeenten in het Waasland in Oost-Vlaanderen zouden dan ook inspraak moeten hebben", zei de minister van Mobiliteit.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel