Het weer voor zaterdag 30 mei

Vandaag krijgen we opnieuw een meestal zonnige lentedag. Misschien verschijnen er vanmiddag een aantal schapenwolkjes maar het blijft zeker overal droog. De temperaturen klimmen op naar ongveer 23°C. Er staat wel vaak een matige noordoostenwind.

rweytjens_fr

Ook zondag krijgen we vaak de zon te zien, al kunnen er nu en dan tijdelijk ook wel wat meer wolken voorkomen. Namiddag bestaat er een kleine kans op een lokale bui maar op de meeste plaatsen blijft het helemaal droog. De maxima boeken nog een graadje winst en komen rond 24°C te liggen. In de Limburgse Kempen behoort zelfs 25°C tot de mogelijkheden.

Maandag blijft het warm met minima rond 12°C en maxima tot 25°C of misscheien wel 26°C. Voormiddag is er veel zonneschijn, namiddag kunnen er stapelwolken ontstaan en neemt de kans op enkele onweerachtige buien toe. Later op de avond sterven deze buien alweer snel uit. De wind blijft zwak waaien uit de noordoosthoek.

Dinsdag is het ook nog warm en op de meeste plaatsen blijft het dan droog maar vanaf woensdag wordt het bij een naar het noorden draaiende wind gevoelig frisser. Voor hevig onweer hoeven we echter niet te vrezen. In het tweede deel van de week blijft het op de meeste plaatsen droog met maxima net beneden 20°C en frisse nachten.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen