Advocaat officieel trainer van de Rode Duivels

Vreugde alom vrijdag aan de Houba De Strooperlaan. In de loop van de dag ontving de Belgische voetbalbond een verlossende bevestigingsmail van de raadsman van Dick Advocaat. De 61-jarige Hagenees zal René Vanderecyken opvolgen als bondscoach van België.

kscherpenberg

“Er is geen enkel twistpunt meer”, glunderde bondspreses François De Keersmaecker. “Alleen de handtekening moet nog gezet worden.”

Dick Advocaat zal op 29 november 2009 zijn laatste wedstrijd coachen bij Zenit St-Petersburg, zijn contract bij de KBVB loopt tot EURO 2012.

Van Lingen

Dick Advocaat brengt Bert van Lingen mee als zijn assistent, een man met een stevige reputatie. De 63-jarige Van Lingen fungeert sinds begin dit jaar als hulptrainer van Advocaat bij Zenit Sint-Petersburg. De twee vormden reeds een duo op het WK 1994 in de Verenigde Staten, toen Oranje met 1-0 verloor van België, en eind jaren negentig bij Glasgow Rangers.

Van Lingen was eerder ook nog assistent-coach van de legendarische Rinus Michels tijdens het EK 1988, toen Nederland Europees kampioen werd, en later op Euro 1992.

MEER OVER Rode Duivels

MEER OVER VOETBAL