Nijlen doet iets aan tekort aan bluswater

Aan de bedrijven in de buurt van de Laurys Gewatstraat is na een analyse van zwarte punten gebleken dat de bluswatervoorziening niet toereikend is. De bedrijven in de buurt zijn drukkerij De Vroede, Royal Botania en Tuincentrum Hens.

Het gebied werd na een onderzoek van de provincie enkele jaren geleden als zwart punt aangeduid. “Bij een brand zouden we daar moeite hebben om voldoende bluswater te vinden”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

“Gelukkig loopt er in de buurt naast de gewone waterleiding ook een middendrukleiding waarvan we kunnen aftappen. Die leiding is zo’n zestig centimeter breed, dus zeer geschikt. We gaan daar nu een aftappunt plaatsen en een leiding van zo’n zeventig meter trekken richting de bedrijven. De gemeente betaalt de kosten. We hebben daar in de begroting zo’n 10.000 euro voor vrijgemaakt. De uitvoering van de werkzaamheden is voor de komende maanden gepland”, geeft burgemeester Verbeeck aan. Daarna zou er bij een mogelijke brand genoeg water moeten zijn.

BEPRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio