Foorloop moet kermis nieuw leven inblazen

De sportraad in Dessel organiseert samen met het gemeentebestuur en Vabco atletiekclub Mol de eerste Desselse Foorloop. Deze loopwedstrijd wil kinderen en volwassenen in beweging zetten. Niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook op de Pinksterkermis.

“Zowel joggins.be als Runnersworld hebben deze wedstrijd opgenomen in hun overzicht. Vandaar dat ze ineens een (inter)nationaal karakter krijgt”, zegt Guy Van den Boer, vrijetijdsconsulent in Dessel. “Iedereen kan meelopen, zowel de geoefende loper als de recreant.”

Oude traditie

De wedstrijd vindt plaats in het centrum van Dessel en trekt dwars over de kermis, de foor. Zowel het lopen als de foor staan centraal. “Met deze organisatie wil de ­Desselse sportraad een oude traditie weer oppikken en de mensen van Dessel aanzetten tot een sportieve levensstijl”, motiveert Guy Van den Boer.

“Daarnaast is dit gebeuren een unieke kans die we moeten grijpen om pinksterkermis opnieuw leven in te blazen. We hopen dat dit gebeuren een vast gegeven wordt in Dessel tijdens de komende jaren.”

Praktisch

Voor kinderen is er een parcours van één kilometer, zij vertrekken om 14.45u. Volwassenen kunnen kiezen uit afstanden van vijf of tien kilometer. Het vertrek voor beide afstanden is gepland om 15u. Start en aankomst zijn op de markt aan het oude gemeentehuis

Het inschrijvingsgeld varieert van 1,5 euro tot vier euro. In de ­Spinhallen in de Pastorijstraat kunnen deelnemers gebruik maken van douche- en kleedruimte.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio