Cementleraar: "Ik herkende mezelf niet"

Carl Arnauts, de leraar bouw die enkele weken geleden een leerling met zijn hoofd in een emmer mortel duwde, heeft voor het eerst sinds het incident met de pers gesproken. "Ik herkende mezelf niet, want in de school sta ik bekend als iemand met heel veel geduld", aldus de 53-jarige Arnauts. "Ik heb nog nooit gevochten in mijn leven."

kscherpenberg

Bijna heel het land stond op zijn kop toen de beelden uitlekten van de leraar in het buitengewoon secundair onderwijs (Buso) Mariadal in Hoegaarden. Een medeleerling filmde met zijn gsm hoe Arnauts zijn 14-jarig slachtoffer met de haren rondsleurde, hem onder de kraan hield en in een emmer duwde.

Geen andere oplossing

"Ik heb de beelden zoals de helft van Vlaanderen voor het eerst gezien op Het Nieuws van vtm", vertelt Arnauts aan 'De Standaard'. "Het was erg, ja. Alsof ik naar een vreemde zat te kijken. Een hele vreemde. Het was degoutant, ik geef dat toe. Om de een of andere reden zijn daar en toen mijn stoppen doorgeslagen."

"Ik zag op dat moment geen andere oplossing voor die situatie dan doen wat ik gedaan heb. Jonathan gooide mortel naar mij en wilde niet metselen. Straks gooit hij ook nog zijn truweel naar mij, dacht ik, en toen heb ik gedaan wat ik gedaan heb. Ik herkende mezelf niet want in de school sta ik bekend als iemand met heel veel geduld."

Geschorst

Het incident blijft Arnauts erg diep zitten. Het spookt naar eigen zeggen voortdurend door zijn hoofd. Bovendien vindt hij dat vtm in alles overdreef. "Op YouTube staat de volledige versie van dat bewuste filmpje dat die ene leerling met zijn gsm heeft gemaakt. Vtm toonde alleen de spectaculairste uittreksels."

"Ik heb hem inderdaad één keer ondersteboven met zijn hoofd in een emmer met zand en water gehouden. Cement gebruiken wij niet. Zijn hoofd raakte het water en zand ook niet. Ik heb hem ook maar één keer ondersteboven gehouden, ik heb hem niet verschillende keren in die emmer gedoopt zoals het lijkt op televisie. Maar dat is geen verontschuldiging. Ik had dat niet moeten doen"

Arnauts is voorlopig nog geschorst tot 15 juli. Hij weet nog niet of hij ooit nog les zal mogen geven. Er loopt een onderzoek tegen hem wegens slagen en verwondingen.

Vastgoed

Jobs in de regio