1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Barcelona wint droomfinale van Manchester met 2-0

Barcelona heeft voor de derde keer in zijn carrière de Champions League gewonnen. De Catalanen waren heer en meester tegen Manchester United, dat geen moment aanspraak kon maken op de overwinning. Het werd 2-0 in het Olympisch stadion van Rome met goals van Eto'o en Messi.

jrosquin

Het beloofde vooraf een ware droomfinale te gaan worden. Beide teams wonnen het kampioenschap in hun land op overtuigende wijze en niet voor niets worden de Premier League en de Primera Division als beste competities gezien.

Manchester best uit startblokken

De Mancunians begonnen het best aan de partij. Een schot van Ronaldo in de tweede minuut werd met wat geluk uit de gevarenzone gewerkt. Enkele minuten later was Ronaldo weer goed bij schot, maar zijn poging ging naast.

Na die eerste tien minuten keerde het tij echter en het zou nooit meer goed komen voor de Engelse kampioen. In de elfde minuut zette Barcelona meteen zijn eerste kans om in een doelpunt. Eto'o plaatste de bal mooi voorbij Van der Sar.

Manchester ondergaat wet van sterkste

Van dan af kwam het meeste gevaar van de Catalanen, met dank aan het technische meesterschap van balkunstenaars als Messi, Iniesta, Henry en Eto'o.

Fergusson bracht in de tweede helft Carlos Tevez in voor Anderson, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. De beste kansen bleven voor Barcelona, met onder meer een bal op de paal van Xavi.

Messi kopt vrij binnen

20 minuten voor tijd was het over en uit voor Manchester. Xavi zette de bal voor vanop rechts en Messi kon helemaal vrijstaand binnenkoppen.

Barcelona kon rustig uitspelen en de troepen van Fergusson ondergingen de wet van de sterkste.

Zo mocht Barcelona na drie jaar de beker met de grote oren opnieuw in de lucht steken. Niet meer dan terecht…

Herlees hier het liveverslag:

Meer sportnieuws