Lijsttrekkers: Tim Tubbax - Vrijheid

De provinciale kieskring Antwerpen wordt een belangrijk slagveld van de verkiezingen op 7 juni. We stellen alle Antwerpse lijsttrekkers en hun partij aan u voor.

In dit artikel aan de beurt: Vrijheid. De partij Vrijheid komt op tegen de allesversmachtende bureaucratie. In Antwerpen heeft ze een opmerkelijk boegbeeld: Tim Tubbax, ex-politieman, ex-kickbokser en ex-acteur in films van Jean-Claude Van Damme en in soaps als Familie en Spoed.

Tim Tubbax

Tim Tubbax (37) publiceert in het najaar een boek over zijn bewogen verleden, maar eerst wil hij scoren bij de verkiezingen. “Als bekend gezicht ben ik gevraagd voor Vrijheid door een groep mensen die willen afrekenen met het links-rechts- denken in de maatschappij”, zegt hij.

“Ons land is te complex geworden: te veel overheid, te veel regeltjes, te veel belastingdruk. De traditionele partijen hebben alle kansen laten liggen, nu moeten we het politieke stelsel hervormen. Eén of hooguit twee regeringen is genoeg. De politiek moet weer duidelijk worden voor de mensen, want er is geen interesse meer. Snappen de politici het zelf nog wel?”

De kans op een zetel voor Vrijheid is vrijwel onbestaand. “En toch wagen we onze kans uit eerlijke overtuiging”, zegt Tubbax. “Kijk naar wat Dedecker zo heeft bereikt. Niet dat die beter is dan de rest, want die zelfverklaarde man van het volk reageert niet eens op mijn mails.”

“De politici zitten in Brussel in hun ivoren toren, maar ik heb in mijn verschillende activiteiten altijd contact met het volk gehad. Ik weet wat er leeft, en dat is niet waar de traditionele partijen mee bezig zijn. Overal heerst de crisis, behalve in de politiek, die gewoon doorgaat met zes regeringen en 66 ministers op kosten van de belastingbetaler. En maar met modder gooien naar elkaar, wat levert dat op? Het is hoog tijd voor een positief project. Ik daag alle partijen uit voor een open debat.”

LM