"Dit worden voor mij de drukste weken ooit"

Atletiektalent Liesbeth Vanlommel (17) uit Koningshooikt maakt zich op om naar Estland te trekken. Daar moet ze de Berlaarse eer verdedigen op een atletiekmeeting van de Internationale Scholen Federatie (ISF).

cgoesaert

Met een glansprestatie kon de zeventienjarige leerlinge wetenschappen- wiskunde zich plaatsen voor de finale van de Internationale Scholen Federatie. Samen met vijf andere Belgische scholieren trekt ze van 25 tot 30 juni naar Talinn in Estland. De zeventienjarige is de eerste leerlinge van de Berlaarse school ooit die erin slaagt om zich voor die wedstrijd te plaatsen.

Examens

“Het wordt mijn eerste buitenlandse meeting ooit. Ik wil er alles aan doen om er geen mal figuur te slaan”, zegt de sportieve meid, die bij AC Lyra traint. De volgende weken zullen erg hectisch worden voor de Hooiktse sportvrouw.

“De wedstrijd valt vlak na de examens. Het worden de drukste weken ooit voor mij. Tijdens die drukke periode voor school zal ik dus ook veel moeten trainen. Gelukkig krijg ik veel hulp van mijn klasgenoten. Ze begrijpen dat ik bijvoorbeeld niet op elk moment kan afspreken voor een groepswerk”, beseft Liesbeth.

Geen tijd voor vriendje

Met zo’n druk trainingsschema moet Liesbeth zich vaak in bochten wringen. “Ik moet een keer of vijf per week trainen. Aan mijn schooltaken kan ik dikwijls pas om 22u ’s avonds beginnen. Mijn avonden moet ik heel nauwkeurig plannen, want anders kom ik er niet. Voor een vriendje heb ik op dit moment dan ook echt geen tijd.”, lacht de 17-jarige.

Op school zijn ze apetrots op ‘hun’ sportiefste leerlinge. “De leerkracht lichamelijk opvoeding heeft me al veel morele steun gegeven. De meeste klasgenoten weten het ondertussen wel en ook meer en meer leerkrachten ontdekken nu wat ik in mijn vrije tijd doe. En ik krijg ook steun van de school zelf, want ze betalen een deel van mijn reis naar Estland, zodat ik zelf niets moet bijleggen”, zegt Liesbeth.

Het vooruitzicht naar een internationale meeting smaakt bij de meerkampster naar meer. “Als ik ooit de kans krijg, zou ik graag professioneel met mijn sport bezig zijn. Maar dat is voorlopig nog een verre droom”, lacht Liesbeth.

Bert PROVOOST

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio