Kai-Mook lokt 60.000 bezoekers in vier dagen

Kai-Mook lokt 60.000 bezoekers in vier dagen

Kai-Mook lokt 60.000 bezoekers in vier dagen

Print
Antwerpen - Tijdens de vier dagen van het Hemelvaartsweekend kreeg de Antwerpse Zoo 60.000 bezoekers over de vloer. Dat is driemaal zoveel als vorig jaar.

Woordvoerder Ilse Segers: “We zijn natuurlijk heel blij met deze opkomst, maar vooral ook met het feit dat de mensen onze oproep ter harte hebben genomen en hun bezoeken hebben gespreid. Op die manier konden ze Kai-Mook in alle rust en comfort bewonderen.”

“Het gaat overigens goed met onze kleine olifant. Wanneer de drukte haar wat te veel wordt en ze op de grond gaat liggen, komt grote zus langs om haar een beter plekje in de schaduw aan te wijzen. Echt schattig om zien!”, vertelt Ilse Segers, die verwacht dat ook het komende pinksterweekend nog volop in het teken van Kai-Mook zal staan. “Dat mag, we kunnen het aan.”

Ook zoo in Nederland heeft baby-olifant

Niet alleen de Antwerpse Zoo, maar ook het Nederlandse Dierenpark Emmen heeft een babyolifant mogen verwelkomen. Zaterdagochtend werd het jongetje van zeventig kilo geboren. Het kalfje is nu nog naamloos, maar krijgt binnenkort een Birmaanse naam.

Zondag zette het olifantje al zijn eerste stapjes buiten. Met de beide kersverse ouders, vader Radza en moeder Ma Yay Yee, gaat het goed.

De baby is het eerste jong van de tienjarige moeder. Radza had al vijf nakomelingen. Het jongetje is de twintigste olifant die in Emmen wordt geboren.

http://www.gva.be/kai-mook


MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio