Zware verkeersagressie op pechstrook E17 Laarne

Een dertiger uit Antwerpen sloeg een andere chauffeur zeker een maand arbeidsongeschikt op de pechstrook van de E17 in het Oost-Vlaamse Laarne. Hij liet zijn slachtoffer zwaargewond achter, maar werd later opgepakt door de politie.

wverhaert

Het slachtoffer knipperde met zijn lichten achter twee racende auto's, om hen te wijzen op de hoge snelheid. Vervolgens ging een van de racers bruusk op de remmen staan.

Racer en achterligger parkeerden hun wagens op de pechstrook, waarop een 36-jarige man uit Antwerpen uitstapte en de andere chauffeur begon te slaan en schoppen.

Razend

"Hij haalde stunts uit. Ik heb daarop alleen maar met mijn lichten geknipperd. Toen stak hij me rechts voorbij. Hij ging voor mij rijden en ging remmen. Hij provoceerde me voortdurend", aldus het slachtoffer.

"Ik ben op de pechstrook gestopt om hem af te schudden, maar hij stopte ook. Ik ben weer weggereden maar hij bleef me maar volgen. Toen ik uiteindelijk op een parkeerterrein stopte, vroeg ik wat zijn probleem was. Hij is daarop onmiddellijk beginnen slaan en schoppen. Hij was razend en volledig over zijn toeren."

Afdruk schoen op gezicht

De agressor liet de 46-jarige man zwaargewond achter. Het slachtoffer werd met breuken overgebracht naar het ziekenhuis en is zeker een maand arbeidsongeschikt. De afdruk van de schoen van de agressor staat op het voorhoofd van het slachtoffer.

Vluchtmisdrijf

De dader pleegde vluchtmisdrijf, maar de politie kon hem later oppakken. De man werd na een ondervraging voorlopig vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Hij riskeert een gevangenisstraf tot 5 jaar.

Foto's: vtm

MEER OVER Laarne