Theater aan Zee viert jarige Arno

Het theater- en muziekfestival 'Theater aan zee' (TAZ) in Oostende heeft zijn curator voor 2009 bekendgemaakt. Niemand minder dan Oostendenaar Arno Hintjens, die donderdag zestig wordt, neemt de honneurs waar.

knuyens

Onder het motto 'Cultuur kent geen grenzen' stelt Arno deze zomer het programma van TAZ samen. Hij krijgt daarbij de hulp van Jan Goossens, in het dagelijkse leven artistiek leider van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Stoemp

Naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag volgt Arno ook zelf dat motto en presenteert er 'Arno's stoemp'. Dat recept omvat een mix van oude, nieuwe en nooit eerder live gespeelde songs uit zijn rijkgevulde carrière.

De concerten op 1 en 2 augustus beloven anders dan anders te worden: een 'stoemp' van genres, culturen, klanken en instrumenten. Daarvoor zorgen de TAZ-band en een schare internationale gasten die Arno zullen bijstaan.

Polsbandje

TAZ verwacht een ware volkstoeloop. Waar het festival normaal gezien gratis is, vraagt het voor 'Arno's stoemp' toch een reserveringskost van vier euro in ruil voor een polsbandje voor de concerttent.

De andere optredens blijven wel gratis.

Verjaardag

Vermoedelijk neemt de organisatie niet helemaal onterecht deze maatregel. Deze week wordt de zestigste verjaardag van Arno uitgebreid gevierd met passages in zowat alle media. Met de CD 'Long box' ligt er bovendien een nieuw carrièreoverzicht in de winkel.

Ook zijn eigenzinnige covers en verrassende samenwerkingen met uiteenlopend volk als Charlotte Gainsbourg, Adamo en Zohra zouden wel eens een reden kunnen zijn voor de massa om naar Oostende af te zakken.

Beste Belgische songschrijver

Recent dook Arno nog als enige Belg op in 'De fab 50', het lijstje van de allerbeste songschrijvers aller tijden dat Radio 1 samenstelde.

Theater Aan Zee vindt plaats van 30 juli tot en met 8 augustus in Oostende.

Vastgoed

Jobs in de regio