Sauwens in beroep tegen veroordeling tot 15.000 euro schadevergoeding

Johan Sauwens tekent beroep aan tegen het vonnis van de rechtbank in Tongeren. De Bilzense CD&V-burgervader werd vorige maand veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 15.000 euro. Eind november 2007 liet Sauwens kaasfabriek Fro d’Or in Bilzen gedurende een tweetal weken verzegelen, na aanhoudende klachten over geurhinder.

wverhaert

"Goede naam aangetast"

Volgens de rechtbank mocht Sauwens de fabriek niet sluiten en werd de geurhinder wel degelijk aangepakt door de firma. Omdat hij de goede naam van de kaasfabriek heeft aangetast, moet de burgemeester 10.000 euro betalen. Twee zaakvoerders ontvangen in het totaal 2.000 euro en 14 werknemers krijgen een provisionele schadevergoeding van 200 euro per persoon.

Een bedrijfsrevisor moet de opgelopen schade nog berekenen. Sauwens tekent ondertussen beroep aan tegen het vonnis. Hij heeft naar eigen zeggen zelf een dossier samengesteld met verklaringen van voormalige werknemers.

601.000 euro

De kaasfabriek kon door de sluiting tien dagen lang geen kaas produceren en bijgevolg een aantal klanten in Italië en Frankrijk niet bevoorraden. Vonk eiste daarvoor een schadevergoeding van 601.000 euro van Sauwens.

Bovenop de claim hadden ook personeelsleden, die door de sluiting een tijdlang technisch werkloos waren, een geding ingespannen. Hun eisen schommelden tussen de 2.000 tot 4.000 euro per werknemer.

MEER OVER Johan Sauwens