Anderlecht woest op scheidsrechter Gumienny

Scheidsrechter Serge Gumienny is opnieuw de gebeten hond bij Anderlecht. De Brusselaars zijn niet te spreken over de arbitrage tijdens AA Gent-Standard die de Luikenaars de overwinning opleverde en Anderlecht mogelijk de titel kost.

jrosquin

Meer bepaald zijn ze bij Anderlecht vooral niet te spreken over de cruciale laatste fase van de wedstrijd: de befaamde penalty die door Sinan Bolat werd gestopt. Nadat de beelden nauwkeurig werden herbekeken bleek dat verdediger Onyewu in het strafschopgebied opdook nog voor Bryan Ruiz tegen de bal had getrapt.

Daardoor wist Onyewu als eerste de bal te veroveren en weg te trappen nadat Bolat de bal had gestopt.

Gelijkaardige fase

De fase roept vooral woede op omdat Gumienny in de wedstrijd Anderlecht-Tubeke in de heenronde bij een gelijkaardige fase een penalty van Anderlecht wel afkeurde. Frutos trapte een penalty, maar die werd afgekeurd omdat zowel Boussoufa als Legear volgens de scheidsrechter te vroeg in de zestien meter opdoken.

In plaats van de strafschop te laten hernemen, zoals het reglement voorschrijft, gunde Gumienny Anderlecht toen geen herkansing. Anderlecht is dus van oordeel dat de penalty van Ruiz.

MEER OVER Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL