Baby K. omgedoopt tot Kai-Mook

Baby K. omgedoopt tot Kai-Mook

Baby K. omgedoopt tot Kai-Mook

Print
Antwerpen - Zopas werd in de Antwerpse Zoo de naam van het baby-olifantje bekend gemaakt. Baby K. is verleden tijd: voortaan heet het olifantenmeisje Kai-Mook. Dat betekent parel in het Thais. Het olifantje heeft dinsdag ook haar eerste stapjes buiten gezet.

Peter en meter, Vlaams minister-president Kris Peeters en minister Patricia Ceysens, waren erbij toen de naam van het olifantje werd onthuld. De nieuwe inwoner van Antwerpen werd meteen ook in het geboorteregister ingescheven door Antwerps burgemeester Patrick Janssens.

Bekijk hieronder de foto's van de inhuldiging van Kai-Mook en haar eerste stapjes voor het publiek:

8.000 suggesties

Dat de naam van het kalfje met een 'K' zou beginnen stond al langer vast. Ook moest de naam van Aziatische oorsprong zijn. Uit meer dan 8.000 suggesties kozen de verzorgers uiteindelijk voor Kai-Mook.

Mama Phyo Phyo is zondag omstreeks 8.45 uur bevallen van haar gezonde olifantendochter. Kai-Mook was een 'lichte' baby, ze woog slecht 75 kilogram. Ondertussen lijkt alles goed te gaan met baby K., maar de verzorgers blijven alert.

"De eerste dertig levensdagen van een zoogdier vormen altijd een risico. Maar alle tekenen tot dusver zijn goed: het kalf drinkt goed. Moeder en dochter worden af en toe apart gezet."


De naam Kai-Mook is, zeker in onze contreien, geen alledaagse naam. Wie weet is er een nieuwe boom op komst en overwegen mensen hun huisdieren of zelfs hun kinderen deze aparte naam te geven.

Bent u één van hen, of kent u zelf iemand die of iets (restaurant, winkel,…) dat de naam Kai-Mook draagt? Stuur ons dan snel een e-mail. Vergeet niet uw contactgegevens door te geven.


http://www.gva.be/kai-mook


MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio