Stukgesneden lijk langs E314 is man uit Nederlands-Limburg

Het stukgesneden lichaam dat op 22 februari in de berm van de pararellelweg van de E314 in Tielt-Winge werd gevonden, is geïdentificeerd. DNA-onderzoek wees uit dat het om een 41-jarige Nederlander uit het Nederlands-Limburgse Schinnen gaat.

wverhaert

Een voorbijganger verwittigde op zondagavond 22 februari de politie nadat hij een verdacht pakket in de berm had zien liggen. Bij het openen bleek dat het om een lichaam ging dat in stukken was gesneden en in een plastic zeil was gewikkeld.

Het hoofd en de handen ontbraken, waardoor identificatie aan de hand van een foto en vingerafdrukken niet mogelijk was. Na DNA-onderzoek bleek dat het gaat om Ronald Noteboren (41) uit Schinnen.

Vermist

Noteboren was sinds 18 februari vermist. Oproepen in de media hadden geen resultaat en na zes weken werd het onderzoeksteam deels afgebouwd. Inmiddels is een team van twintig rechercheurs opnieuw aan de slag met het onderzoek.

De Nederlandse politie werkt nauw samen met de Belgische en hoopt snel duidelijk te krijgen wat het motief voor dit misdrijf was. De familie van de man uit Schinnen is gisteren op de hoogte gebracht.

NV