Sneeuwbalgevecht in Cannes

Gisteren gaven de Deense cineast Lars von Trier en de Amerikaanse komiek Jim Carrey het Filmfestival van Cannes een adrenaline- injectie. Von Trier schopte keet met zijn choquerende ‘Antichrist’ en Carrey zorgde voor een sneeuwbalgevecht tijdens de promotie van de te verwachten Disney-animatiefilm ‘A Christmas Carol’.

wverhaert

De reactie van de pers op nieuwe Lars Von Trier-film ‘Antichrist’ was een mix van boegeroep, gelach en applaus. De intro van de film begon al meteen met kort pornoshot.

De echt shockscènes waren echter voorbehouden voor de tweede helft van de film met als gruwelijk hoogtepunt het wegknippen van een clitoris met een schaar. Terwijl het donderde tijdens de persconferentie van von Trier sneeuwde het wat verder aan het Carlton Hotel. Letterlijk.

Kerstdecor

Zo hadden de Disney-mensen voor de gelegenheid de voorkant van het gebouw omgetoverd tot een kerstdecor om ‘A Christmas Carol’ van Robert Zemeckis te promoten. “Toegegeven het is een oud verhaal van Charles Dickens”, aldus Jim Carrey.

“Maar we brengen het op een zeer frisse en radicaal andere manier. Ik ben er echt dol op omdat die motion capture technologie eigenlijk constant verandert. Je weet dus niet in welke richting het procédé zal evolueren.” De film wordt eind dit jaar in onze zalen verwacht.

CC