Bus vol bekersupporters verkleedt zich als KV-icoon Bjorn Vleminckx

Topspits Bjorn Vleminckx van KV Mechelen mag zich tijdens de bekerfinale verheugen op meer dan een dubbelganger. Om dat te bereiken, verkoopt de vzw Arm-Band pruiken voor het goede doel.

cgoesaert

De Arm-Bandleden zijn vooral bekend als de organisatoren van Vis-Pop, het gratis muzikaal feest aan de vooravond van Maanrock. Maar ook door het jaar bouwen Mechelaars Bart Stiers, Kris Van Eeckhout, Jan Campi en Erik Daems menig drukbezocht feestje.

De opbrengst daarvan schenken ze steevast weg aan lokale sociale projecten. “In totaal hebben wij al zo’n 14.000 euro gegeven aan goede doelen. Vooral voor kansarmen”, zegt Stiers.

Harmonicabus

Voor de bekerfinale pakken de heren alweer uit met een nieuwe stunt. “Wij zetten een harmonicabus in. Zo’n honderd mensen kunnen mee. We zijn niet allemaal supporters van Malinwa. Maar we zijn wel stuk voor stuk voetbalsupporters met een hart voor het goede doel”, legt Bart Stiers uit.

Dat blijkt ook uit hun actie. “Wij hebben blonde pruiken besteld om te verkopen. Wij willen dat iedereen op Bjorn Vleminckx lijkt. Hij heeft de club de voorbije jaren toch veel bijgebracht en hij heeft onder andere een van de beslissende doelpunten gescoord tegen Cercle Brugge”, vertelt Campi.

Cava en ricard

Niet alleen de centen die de pruiken opleveren, gaan naar de goede zaak. “Wij komen om 15u samen aan Maroon op het Koning Albertplein. Uitbater Koert Foubert zorgt voor de pintjes. Wij mogen van hem op het terras een bar openen waar wij onze medereizigers cava en ricard aanbieden.

Ook dat geld en de winst van onze tickets voor de bus schenken we weg”, legt Stiers uit. “Om 18u vertrekken wij naar de Heizel en nadien zetten wij het feest voort op de Grote Markt van Mechelen.”

Sven VAN HAEZENDONCK

www.arm-band.be, www.vis-pop.be

MEER OVER KV Mechelen