Buurtcomité verzet zich tegen De Hulst

Een spontaan ontstaan buurtcomité heeft inmiddels 285 bezwaarschriften verzameld tegen de komst van industrieterrein De Hulst.

cgoesaert

Het in te planten industrieterrein De Hulst situeert zich tussen het kanaal, de omleidingsweg N16, de Blaasveldstraat, Geerhoek en Ten Bergstraat. Het is vooral landbouwgebied. De laatste jaren zijn er vlak bij dit gebied tal van woonkernen bijgekomen.

“De wind zit overwegend zuidoost”, zegt Geert Snaeckaert, die in de Geerhoek woont en uit naam van het buurtcomité spreekt. “Dat betekent dat alle lawaai- en stofhinder overwegend deze woonkernen en de reeds lang bestaande woonkern van Blaasveld bereikt.”

Verkeersoverlast

Het buurtcomité plant binnenkort daarom nog meerdere acties. “De grootste vrees van het comité is de verkeersoverlast”, zegt Snaeckaert. “Zo’n gebied van veertig hectare dat voornamelijk voor logistiek wordt gebruikt, zuigt heel wat verkeer aan. Als je vaststelt dat in de spits de ontsluitingswegen zijn verzadigd, dan houden we ons hart vast voor wat ons te wachten staat.”

Groen! Willebroek hield zaterdag een actie voor het behoud van de landbouw en open ruimte en tegen de komst van het industrieterrein. “De Hulst legt een nieuwe hypotheek op de woon- en leefkwaliteit in de gemeente. Willebroek en omgeving stevent af op een gigantisch mobiliteits- en milieu-infarct,” stelt Kristof Calvo, voorzitter Groen! Willebroek.

JB

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio