Negende muziekstraat gewijd aan De Nieuwe Snaar

De ‘Schelde Internationale Muziekstroom’-route heeft er een nieuwe halte bij. Deze keer mocht het ensemble De Nieuwe Snaar er zijn naam aan geven.

cgoesaert

“Aan onze ‘Schelde Internationale Muziekstroom’-route of kortweg SIM-route hebben we nu het zogenoemde sasplein aan de Oude Schelde toegevoegd. Het sas zelf, restaurant ’t Sas en het pleintje ervoor liggen vlak bij de nieuwe Scheldebrug en dus werd dat woordje nieuw onze link naar een muzikale naam ervoor."

"Zo kwamen we terecht bij De Nieuwe Snaar”, vertellen Simon Ielegems en Franske Comhaire, de initiatiefnemers van deze Klein-Brabantse route de link legt naar muziek.

Brabançonne

Duffelaar Jan De Smet die de groep vertegenwoordigde, vond de verkiezing van zijn band een hele eer. “We nemen plaats tussen Belgische beroemdheden uit de muziekwereld en daar wil ik best een brabançonne op zijn Hawaïaans op zingen”, zei de zanger-muzikant die de daad bij het woord voegde.

‘Over De Nieuwe Snaar’ kreeg het pleintje als naam mee. Het is de negende halte op de route. De eerste was de Toots Thielemans- boulevard in Sint-Amands. Rocco Granata met zijn piazza aan café Den Balkendère in Bornem was nummer acht. Hij was dan ook zaterdag present om Jan De Smet te feliciteren.

Wanneer de tiende halte in de muziekroute wordt ingewijd, kan Simon Ielegems nog niet vertellen. “Eerst moeten we nog even op adem komen.”

TF

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio