Doel vormt decor voor fotoshoot

Een honderdtal overgebleven Doelenaren zag zondag enkele tientallen fotografen met de camera in de hand door het dorp wandelen. Samen met een aantal modellen zochten ze naar het perfecte beeld.

knuyens

Het met afbraak bedreigde Doel vormde zondag het decor voor tientallen fotoshoots. Sommige families kwamen foto’s nemen voor een communiefeest, anderen wilden dan weer een paar geslaagde beelden voor een eventuele carrière als model.

Tweede keer

De fotoshoot vond al voor de tweede keer plaats. Het initiatief kwam van de Nederlandse fotograaf Hugo Fermont uit Terneuzen. De Nederlander plaatste enkele weken geleden een oproep op het internet.

“De opkomst was niet zo massaal als vorig jaar, maar we mogen zeker niet klagen. Vooral na de middag was het behoorlijk druk.”

Kunstdorp

Met het initiatief wil de organisator vooral de jonge modellen de kans geven om zich in de kijker te werken. Zondag konden jonge meisjes onder de 18 jaar hun ding doen. Volgende donderdag worden jonge vrouwen vanaf 18 jaar verwacht.

Hugo Fermont koos voor de tweede keer Doel als locatie. “Vooral de problematiek rond het Polderdorp en de sfeer die er hangt, spreekt me wel aan. Bovendien vind ik Doel, ondanks de leegloop en de vervallen aanblik, een zeer mooi dorp. Dit initiatief past perfect in de profilering van Doel als kunstdorp”, vindt de fotograaf.

Uitstekende gelegenheid

Vooraf werden de bewoners van Doel op de hoogte gebracht van het initiatief. “Het is niet meer dan normaal dat we de inwoners uitleg verschaffen over dit opzet”, stelt Fermont.

Niet enkel de organisatie was onder de indruk van de locatie. “Ik vind het hier een uiterst geschikte locatie om een aantal originele foto’s te maken”, deelt beroepsfotograaf Jean Delval mee. “Dit is dé gelegenheid voor zeer jonge meisjes om zich te tonen.”

Hemelvaart

Op donderdag 21 mei vindt in Doel opnieuw een fotoshoot plaats voor meisjes vanaf 18 jaar. Fotomodellen in spe kunnen er de hele dag op zoek naar de ideale foto. Inschrijven is nog mogelijk via Fotografieservice.

Astrid KEVELAERS

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER Doel