Lokeren

Volwassenen met beperking naar jeugdhuis

Iedereen zit eens graag met vrienden op café, ook mensen met een beperking. Die kunnen voortaan op donderdag terecht in het jeugdhuis Okapi.

knuyens

Vrijwilligers van de vzw Volwassenwerking en van Jeugdhuis Okapi houden elke donderdag het jeugdhuis in de Kerkstraat open.

Er zitten dan geen tieners aan de tafeltjes, maar wel volwassenen met een beperking. Ze kunnen er wat praten met mensen uit andere Lokerse instellingen en ook de muziek is aangepast aan de doelgroep.

Betere ligging

Er bestond al een gelijkaardig initiatief in de Kazernestraat, maar de Kerkstraat is beter gelegen.“Toch is dat niet de enige reden waarom we verhuisden, de samenwerking met Okapi is heel goed", vertelt directeur Rik Charle van Volwassenwerking.

"We zullen er voortaan ook eens regelmatig een bingoavond, quiz en dergelijke organiseren voor onze mensen. Ook mensen van tehuis Emiliani en vzw De Sperwer zijn welkom."

Nog meer plannen

Volwassenwerking heeft nog tal van andere plannen op stapel staan op het vlak van wonen, werken en vrije tijd voor volwassenen met een beperking. De vzw is nog steeds op zoek naar helpende handen.

DVR