Bryan Ruiz: "Wat een anticlimax!"

Bryan Ruiz had het droomscenario aan de voet: in de laatste minuut van zijn laatste wedstrijd voor AA Gent kon hij zijn club van de derde plaats verzekeren. Standarddoelman Sinan Bolat pakte de bal, Ruiz was ontroostbaar.

jrosquin

Bijna een uur na de wedstrijd was de Costa Ricaan er nog niet over. “Ik voel me niet zo goed, maar gelukkig krijg ik heel veel steun van mijn ploegmaats. Ik ben ongelukkig omdat we de derde plaats verliezen. Maar ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en heb dit seizoen mijn job toch goed gedaan.”

“Ik dacht er helemaal niet aan dat ik met die strafschop kon beslissen over de titel. Ik dacht enkel maar aan die derde plaats en waar ik de bal wilde trappen. Natuurlijk wilde ik op een andere manier eindigen bij AA Gent. Dit is een anticlimax. Alles leek nochtans goed te komen. De supporters zorgden voor een geweldige sfeer en het was een goede wedstrijd. Enkele spelers probeerden me te troosten door te zeggen dat er zonder mij misschien zelfs geen sprake was geweest van de derde plaats. Dat zorgt toch wel voor een warm gevoel, moet ik toegeven.”

"Liefst naar andere competitie"

“Mijn toekomst? Er is nog niets beslist en ik denk dat jullie het eerder zullen weten dan ik (lacht). Ik lees nu af en toe een naam van een club. Anderlecht of Standard? Dat kan, ik sluit niets uit. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een andere competitie. Nederland zou me inderdaad aanstaan. Maar ook enkele andere competities lijken me leuk”, laat Ruiz nog altijd niet in zijn kaarten kijken.

In Standardkringen wordt nochtans beweerd dat er al een akkoord zou bestaan tussen Bryan Ruiz en de Nederlandse kampioen AZ. Zeker is dat AA Gent al een tijdje weet dat het volgend seizoen een ploeg moet bouwen zonder zijn goudhaantje.

Pierre HELLEBAUT

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL