Buurtwerk ijvert voor zebrapad

Buurtwerk ’t Pleintje verzamelde tweehonderd handtekeningen voor een zebrapad om de Steenweg op Gierle veilig over te steken.

knuyens

Ewa Kubacka, voorzitter van buurtwerk ’t Pleintje aan de Jozef Simonslaan, is de drijvende kracht achter de actie. Zij belde bij elk huis aan voor een handtekening op de petitie voor een nieuw zebrapad.

Belangrijk

“Wij hebben drie buurtwinkels, maar die liggen aan de andere kant van de Steenweg op Gierle”, legt ze uit. “Dat is een hele drukke straat en de auto’s stoppen gewoon niet. Er zijn mensen bij ons in de buurt die de straat niet durven oversteken.”

Ook voor de kinderen van de Lokerenstraat die les volgen in het schooltje in de Jozef Simonslaan, zou het zebrapad van pas komen volgens Ewa. “Daarnaast zijn er veel mensen die via onze buurt naar het Stadspark gaan. Voor ons is dat zebrapad heel belangrijk.”

Handtekeningen

Ewa zamelde uiteindelijk meer dan tweehonderd handtekeningen in, die ze binnenkort aan de stad gaat bezorgen. “Als die vraag er komt, zullen we dat samen met de dienst mobiliteit bekijken”, vertelt schepen van Wegenbeheer Eric Vos (CD&V).

“Maar als we een zebrapad maken, moeten de mensen het wel gebruiken. Gaan ze ernaast, dan zijn ze in overtreding.”

MAMI

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio