"Of ik het nog eens zou doen? Misschien voor België"

Moe maar tevreden keerde Hadise zondag terug naar Turkije, waar ze meteen de Turkse pers toesprak op een persconferentie in Istanboel. Maandag of dinsdag komt Hadise weer naar België. “Dan ga ik op adem komen en genieten in Mol”, besloot de zangeres zaterdag in het Eén-journaal.

ghouben

Hadise Açikgöz (23) raakte bekend toen ze op haar 17de meedeed aan de eerste editie van ‘Idool’ op vtm. Hoewel ze niet bij de laatste tien kandidaten eindigde, hield ze aan haar deelname toch een platencontract over.

Hits in Turkije

Met haar debuut ‘Sweat’ en opvolger ‘Hadise’ scoorde ze hits in zowel België als Turkije. Het gerucht dat ze voor dat tweede land aan het Eurovisie Songfestival zou deelnemen, deed al jaren de ronde, maar pas in oktober 2008 maakte de Turkse openbare omroep TRT bekend dat het eindelijk gelukt was om Hadise te overhalen.

Zeer tevreden

Met haar vierde plaats is ze de de best scorende Vlaamse artieste op het Eurovisiesongfestival, zij het dan voor Turkije. “Ik heb altijd een plaats in de topvijf geambieerd en ik ben dus zeer tevreden”, zei ze zaterdagnacht tegen Eén-journalist André Vermeulen.

"België is echt mijn thuis"

“En die twaalf punten van België... Ik had gezegd: ik kom niet terug als ik geen twaalf krijg (lacht), maar die is er gelukkig gekomen, want België is echt mijn thuis. Ik heb België gemist, ik heb Mol gemist. Of ik het nog eens zou doen? Ik weet het niet. Zeg nooit nooit. Misschien voor België, maar dan niet zo snel want het Eurovisie Songfestival is zwaar, fysiek heel zwaar.”

MEER OVER Turkije

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio