"Cementleraar weent voortdurend"

Carl A., de leraar die een mentaal gehandicapte jongen met zijn hoofd in een emmer cement duwde, zit in de put. "Hij weent zonder ophouden en begrijpt niet dat hij zo tekeer kon gaan," zegt zijn advocaat Geert Jaspaert.

ghouben

"Gelukkig wordt hij gesteund door zijn familie en krijgt hij ook sympathiebetuigingen van collega's. Wat gebeurd is, is natuurlijk geenszins goed te praten,» aldus advocaat Geert Jaspaert in Het Laatste Nieuws.

Drie tot vijf jaar

De 53-jarige leraar van de BuSO-school Mariadal in Hoegaarden wordt vandaag voor het eerst op de rooster gelegd door de politie. Hij riskeert een celstraf tussen drie maanden en vijf jaar.

Klas lijkt op een werf

Volgens de advocaat ging er aan de woede-uitval van Carl A. een hele geschiedenis vooraf. "Zo'n klas lijkt meer op een werf dan op een klas. De jongen die hij aanpakte, deed moeilijk. Hij wilde niet metselen en smeet met mortel naar de leraar. Het incident vond al in november 2008 plaats. Daarna was die jongen tevreden over zijn 'meester'. Hij behaalde zelfs goede punten voor metselen. De jongen heeft zich ook nooit beklaagd over het gedrag van de leraar. Het incident kwam pas aan het licht toen een andere leerling - al even onhandelbaar - uit de school werd gezet door de klassenraad. Twee dagen na die schorsing kwam het fameuze filmpje boven water", aldus Geert Jaspaert in het kranteninterview.