Koppel redt manege Keiheuvel van ondergang

Manege Keiheuvel in Balen opent na vele jaren opnieuw de staldeuren. Een Nederlands duo gaf het gebouw in opdracht van het gemeentebestuur een facelift.

De nieuwe concessiehouders Kees Boekee en Veronique Verwimp blazen manege Keiheuvel nieuw leven in. Na het faillissement van de vorige uitbaters in 2005 bleef het gebouw lange tijd leegstaan en verkommerde het.

Ruitersport promoten

Het gemeentebestuur is eigenaar van de manege. Het zocht naar een geschikte oplossing om de ruitersport opnieuw te promoten en het gebouw van de ondergang te redden.

Veronique en Kees, ervaren rotten in de paardensport, durfden de uitdaging aan. Zij knapten het hele gebouw op, zorgden voor een volledige omheining van het domein en legden een gloednieuwe buitenpiste aan. Ook de cafetaria, die een prachtig zicht biedt op de indoor piste, en de sanitaire voorzieningen werden in hun oude glorie hersteld.

Nieuwe stallen

“Er is enorm veel werk verzet”, weet instructrice Lindsay Peeters. “Het gebouw was echt verkommerd na zoveel jaren leegstand. Veronique en Kees hebben prachtig werk geleverd in korte tijd."

"Voor de nabije toekomst plannen ze nog 26 nieuwe stallen. We zitten nu al vol en er blijft vraag naar pensionplaatsen voor paarden. Met de nieuwe stallen verdubbelt het aantal staanplaatsen.”

Lessen

Veronique en Kees gebruiken hun eigen paarden ook om les te geven. “Elke dag kan je komen oefenen, behalve op maandag”, legt Veronique uit, “dan is het rustdag voor de paarden en de pony’s."

"Elk lessenschema bepalen we individueel om iedereen de kans te geven om tegen democratische prijzen aan paardensport te doen. We zullen nog stevig mogen uitbreiden, want de vraag naar lessen overtreft onze verwachtingen. Dat geeft ons wel meteen het gevoel dat we welkom zijn in de gemeente.”

NECA

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio